Welke breuk is groter uitleg

Geplaatst op: 09.10.2019

Je moet de cirkeldiagrammen, stroken en breuken aan elkaar koppelen. Als je vragen hebt kun je die natuurlijk altijd stellen! Hopelijk snap je het al wat beter en anders gewoon vragen hoor!

Indeling van breuken op rekenen extra niveau F en SS inclusief eindtoets :. Sommetjes met breuken vooral bedoeld voor groep 7 en 8 Een aantal sommetjes met breuken. Hier kan je heel goed alles met breuken doen, en vergeleken met jungle breuken is deze mooier vormgegeven en niet kinderachtig.

Hopelijk snap je het al wat beter en laat het anders gewoon weten! Een aantal sommetjes met breuken. Voor een optimaal gebruik is het nodig cookies te accepteren.

Kijk voor meer uitleg ook hierboven bij het kopje 'breuken vereenvoudigen', welke breuk is groter uitleg. Je hebt dus 1 stuk pizza en de totale pizza bestaat uit 8 stukken. Als je twee stukken pizza hebt heb je 2 8  deel van de pizza. Lijst met reacties vernieuwen. Op oefenplein.

  • Uitleg benoemen : Bij 'benoemen' krijg je een cirkeldiagram te zien. Taart verdeeld in 6 stukken   Breuken vereenvoudigen: Je moet breuken altijd zo eenvoudig mogelijk schrijven.
  • Ook kan dit komen doordat je het rondje niet goed onderaan het streepje hebt gehangen. Is de noemer 8 en de teller 9, dan wordt het ook een 1 en komt er 1 8  achter te staan.

Oefenen met het vergelijken van twee breuken die een teller 1 hebben.

Soms kun je de teller niet delen. Oefenplein Fijn om te horen! Vragen, tips en opmerkingen horen we graag! Deel allebei nog maar eens door 5. Uitleg : Klik eerst op [fractions].

Let op. Spreekwoorden en gezegdes. Het beste kun je eerst kiezen voor 'oefenen'. Geef daaronder aan welke breuk bij dit cirkeldiagram hoort met behulp van de plusjes en minnetjes. Hopelijk snap je het al wat beter en anders gewoon vragen hoor.

Uitleg video, breuken herschrijven en vergelijken

Je moet breuken altijd zo eenvoudig mogelijk schrijven. Breuken optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen   vooral bedoeld voor groep 7 en groep 8 Optel-, aftrek-, vermenigvuldig- en deelsommen met breuken. Daarna kies je een level.

Je kunt ook gebruik maken van een kladblok bijvoorbeeld om je tussenstappen op te schrijven , deze vind je onder de oefening.

Met breuken kun je aangeven hoeveel je van 'iets' hebt. Soms kun je de teller niet delen. Uitleg helen eruit niveau 1 en 2 : Bij 'helen eruit' zorg je dat je de helen uit een breuk haalt. Soms moet je een breuk welke breuk is groter uitleg een gewoon getal vermenigvuldigen. Dan zet je een heel getal voor de breuk.

Een breuk moet je altijd zo klein mogelijk opschrijven , dat noem je "vereenvoudigen". Grote getallen. Om dat te kunnen bepalen kun je het beste de breuken gelijknamig maken. Lijst met reacties vernieuwen. Een aantal sommetjes met breuken.

Over Oefenplein Partners Belgische bezoekers Veelgestelde vragen. Kijk voor meer uitleg ook hierboven bij het kopje 'breuken vereenvoudigen'.

Je hebt dus 1 stuk pizza en de totale pizza bestaat uit 8 stukken. Laat maar weten wat je niet snapt, dan proberen we welke breuk is groter uitleg te helpen. Jij zorgt voor het goede cirkeldiagram daarbij. Maak met behulp van de getallen die eronder staan de goede antwoorden. Deze goedkeuring kan ongedaan gemaakt worden. Lijst met reacties vernieuwen. De teller staat dan op 2, omdat je 2 stukken hebt.

Bij twee breuken met allebei teller één kun je heel snel zien welke breuk groter is

Je kunt dit ongedaan maken. Een ander voorbeeld: een taart wordt in 6 stukken gesneden. Junior Einstein oefenen met breuken. Ook moet je breuken kunnen omzetten naar een kommagetal en kunnen combineren met procenten.

Als je twee stukken pizza hebt heb je 2 8  deel van de pizza. De makkelijkste oefeningen staan bovenaan. Je moet je antwoord vereenvoudigen!